Медали и сертификати за елховските млади математици от есенния кръг на VII международен турнир „Математика без граници“

Публикувано на 22 януари 2020 в 11:30

Приключи есенният кръг на VII-ия Международен турнир „Математика без граници”.  В математическото състезание се включиха 93 ученици от Ямболска област, част от които и ученици от учебните заведения на Елхово.

На 17 декември, в един от мултимедийните кабинети на ПГ „Св. Климент Охридски“, домакин на състезанието, се състоя официалното финализиране на Есенния кръг 2019 за елховските математици, които за пореден път се представиха отлично – завоюваха 5 медала, от които 2 сребърни и 3 бронзови.

Елинор Костадинова от 4 клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Иван Стоянов от 5 клас на ПМГ „Атанас Радев“ са носители на сребърни медали, а Александър Желязков  – 5 клас (ОУ „Св. Паисий Хилендарски“), Крисия Лилова – 5 клас (ОУ „Св. Паисий Хилендарски“) и Елена Митева – 4 клас (ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“) са бронзовите медалисти. Останалите участници получиха сертификати от официалните организатори на Математическата асоциация в България.

В математическото състезание учениците от Елхово показаха своите умения, желание за изява и успех, демонстрираха воля да постигат мечтите си. Смело напред продължава подготовката им за следващия кръг на „Математика без граници“.

Гости на награждаването бяха директорите и заместник-директорите на двете основни училища.

„Поздравявам победителите. Пожелавам на всички още по-големи успехи в предстоящите два кръга на турнира! А на тези, които участваха, но не достигнаха до медалите – да постигнат това в зимния кръг.“ – коментира събитието г-жа Йовка Драгоева, директор на ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово.