Иван Златанов от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ спечели награда от национален конкурс за графично произведение

Публикувано на 8 юли 2014 в 20:22

Поощрителна награда в областта на графични произведения, създадени с помощта на компютър – рисунки, компютърни игри, анимации, уеб-базирани творби спечели петокласникът от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово –  Иван Златанов , който участва в национален ученически конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”. Елховският ученик бе отличен от журито за своята разработка – компютърната игра „Space Station – Alien attack“.

Той бе е един от учениците, които участваха и в конкурса „Мис и Мистър талант“ в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово през февруари тази година. Там той представи нагледно как се създават компютърни игри, чрез софтуерния продукт FPS Creator и благодарение на това спечели символичния приз „Мистър талант“.

ХVI Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството” е включен в програмата на Министерството на образованието и науката за извънкласните дейности през настоящата учебна година и бе посветен на 35-годишнината от полета на първия български космонавт генерал Георги Иванов, патрон на конкурса. Конкурсът се провежда в пет тематични направления, крайният срок за предаване на конкурсните работи бе 26 май. Конкурсът се организира от Фондация „ЕВРИКА“ с научното ръководство на Института за космически изследвания и технологии към БАН и в партньорство със звената за извънкласни дейности по наука и техника сред учащите се, научни и неправителствени организации, редакции.