ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО

Публикувано на 13 октомври 2014 в 19:19

От 11 до 17 октомври 2014 г. във всички страни членки на Европейския съюз ще се проведе Европейска седмица на програмирането .

За популяризирането на добрите практики в развиването на дигиталните компетентности на 10.10.2014 г. в ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово се проведе среща на учителите от училището, на която бяха запознати от учителката по информационни технологии  Галина Димитрова  с  дейността програмиране, с приложението на програмните продукти  в съвременния живот, за да могат и класните ръководители да осведомят учениците с възможностите за развитие, които предметът Информатика дава на съвременните млади хора.

Тъй като седмокласниците ще избират скоро къде да продължат своето образование, на 13.10.2014 г. се проведе представяне на компютърната игра „Space Station – Alien attack“, създадена от ученика Иван Златанов от VІ „а“ клас. С програмирането на тази игра ученикът спечели поощрителна награда на Националния конкурс „Космосът-настояще и бъдеще на човечеството“.  На 1 ноември Фондация „Еврика“ ще награди ученика на тържество в София.