Да предпазим децата от пътнотранспортни произшествия

Публикувано на 14 ноември 2014 в 21:20

16 ноември е Световен ден на възпоменание за жертвите на пътнотранспортни произшествия. Определен е от Асамблеята на Организацията на обединените нации.

В училищния двор се проведе състезание за майсторско управление на велосипед. Общо 34 ученици от 3 до 7 клас се включиха в надпреварата. Учениците трябваше точно и бързо да преминат през трудно трасе с велосипед, да балансират с една ръка, да преминат по своя маршрут през препятствие, слалом между конуси и скоростна отсечка. За всяко нарушение им се начисляваха наказателни точки. За победителите бяха предвидени награди и грамоти, които бяха връчени от помощник-директора на учебното заведение г-н Бординяшки.

На първо място при третокласниците се класира Тинка Недева, която премина трасето за 50 секунди, втора стана Александра Георгиева, на трето място е Християн Ангелов.

При четвъртокласниците на първо място се класира Стелиан Маринов с време 50 секунди, на второ място Ивайла Динева и на трето място Таня Зотова.

На първо място при петите класове се класира Никола Илиев с време 51 секунди, на второ място – Илиян Попов и на трето място Красен Иванов.

Класирането при учениците в групата от шести и седми клас поведоха двама – Атанас Иванов и Майкъл Димитър Димитров с най-добро време в състезанието 47 секунди, втори стана Костадин Георгиев, на трето място се класира Петър Киров.