ПРАЗНИЧНИЯТ ДЕН

Публикувано на 3 декември 2014 в 16:48

Седмицата с изяви по случай  патронния  празник – 2 декември 2014 г. – в ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово приключи с много настроение, динамика и оживление.

Денят бе утвърден от Министъра на образованието за неучебен. Учениците се събраха във фоайето за тържествената програма, която включваше слово на директора, госпожа Мария Бързулова, за поздрав към всички присъстващи. Девойки поднесоха цветя на директор, помощник-директор, учители и обслужващ персонал.

Като поклон пред  делото на Паисий прозвуча видео филм от екрана на големия плазмен телевизор. Професионално изработеният от БНТ видео филм представи значението на Паисиевото дело, заветите на далновидния монах и одата на Иван Вазов „Паисий“.

Изявата на самите ученици бе организирана от учителя по физическо възпитание и спорт Иван Ников. В спортна надпревара – състезание по баскетбол – се впуснаха седмокласниците. Толкова ентусиазирано си разменяха атаките под баскетболните кошове, че залата се огласяше от нестихващи викове и аплодисменти. Двубоят бе спечелен от „червения“ отбор на VІІ „Б“, който се наложи с  малка преднина над „белия“ отбор на VІІ „А“.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!