ЗА КВАЛИФИКАЦИЯТА НА УЧИТЕЛИТЕ

Публикувано на 14 януари 2015 в 10:47

Колективът от опитни педагози никога не прекъсва своето усъвършенстване, като провежда обучения, семинари и открити уроци по плана за вътрешно-училищна квалификация.

Ръководството на училището, директор г-жа Мария Бързулова и помощник-директор по УВД г-н Пенчо Бординяшки, чрез контролната си дейност настояват учителите да прилагат иновативни технологии, да представят пред колегите си наученото от обученията и семинарите за външно-училищна квалификация, да използват оборудването на компютърните кабинети и възможностите на интерактивната дъска, за да постигнат нагледност и достъпност на уроците.

В V А клас, при осигурена прожекция на видео материали и презентация, на 08.01.2015г. г-жа Красимира Петрова – главен учител, проведе урок за литературно упражнение. За да се активизира желанието на учениците за бъдеща самостоятелна работа, стремеж към любознателност и самоусъвършенстване, предварителната подготовка бе обвързана с лични наблюдения от телевизионни предавания за празника Коледа, с наблюдения за подготовката на семейството за празника, с интернет проучване, самостоятелно решаване на въпроси от писмен тест. Да се създаде повишено самочувствие у учениците, но на базата на критично отношение при самооценката на знания и умения – такава бе целта на урока.

Трудът на учениците показа, че умеят да организират самостоятелна подготовка, да следват алгоритъм за работа и за самооценка, приучват се да работят в състезание с прилагане на иновативни техники. Две деца са създали свои презентации, едно донесе  табло за изложба. Видеоматериали с автентичен фолклор създадоха емоционалната нагласа, а чрез презентация се зададоха въпросите на тест, който учениците решиха и оцениха сами. Темата „Календари и празници. Бъдни вечер и Коледа.” създаде у учениците утвърден интерес и уважение към християнските традиции на народа ни.