ПОЧИТАМЕ АПОСТОЛА

Публикувано на 20 февруари 2015 в 17:50

По повод 142-та годишнина от гибелта на Васил Левски в нашето ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово се проведе така дългоочакваният „Лъвски скок“. В него взеха участие всички полуинтернатни групи – І, ІІ, ІІІ, ІV клас и групата V – VІІ клас от средния курс. Учениците бяха дотолкова въодушевени, че желаеха да скачат още, и още, и още… Та нали от дни говорехме за инициативата – за състезанието „Лъвски скок“ и за героичното дело на Васил Иванов Кунчев – Левски, Апостола на свободата, който може да ни бъде съвършения родолюбив пример.

Не без значение бяха условията навън. Втора поредна „ледена седмица“ – но днес слънцето се усмихна, вятърът стихна и стана възможно осъществяването на мероприятието, проведено в памет на Апостола на свободата!

***

Образът на Васил Левски ни гледа вдъхновяващо от подредени в изложба табла, за които отделиха и време, и старание учениците от прогимназиален етап.

***

Днес в часа, посветен на Васил Левски, с ученици от ПИГ ІІІ-ти клас проведохме беседа за живота и делото на бореца за свобода. Те показаха колко много знаят, разказаха интересни факти за живота на Апостола. Учениците представиха подготвен предварително проект с мултимедийни презентации. Заедно изработихме табло, на което децата залепиха заветите на Левски. Така засвидетелстваха признанието си към героизма на Апостола на свободата.