ПОДГОТОВКАТА НИ ЗА ИЗЯВА НА НАЦИОНАЛНО НИВО

Публикувано на 20 март 2015 в 21:28

През месец февруари ученици от ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово участваха в областен кръг на 5 олимпиади, а през месец март се подготвят и за изява на национално ниво.

На 21.02.2015 г. в проведения областен кръг на олимпиадата по биология и здравно образование се явиха класираните две ученички от VІІ клас. Резултатите на Дойка Иванова от 63.50 точки са най-високи на областното ниво. С този резултат е допусната до участие в национален кръг на олимпиадата. Принос за успеха и подготовката има старши учител Николинка Атанасова.

На 22.02.2015г. класираните 4 ученички се явиха на олимпиадата по български език и литература. Резултатите им са радващи:

От V клас Ана-Мария Тенева е с оценка отличен /6/; от VІ клас Йоана Вълчева е с оценка много добър и Габриела Стоянова е с оценка много добър. За V и VІ клас няма национален кръг.

Най-значим резултат постигна ученичката от VІІ клас Денимира Мишева, подготвена от помощник-директор Пенчо Бординяшки. Учениците решават тест с 30 трудни задачи и пишат съчинение разсъждение, за тази година е възложено стихотворението на Иван Вазов „Българският език“. За седмокласниците има национален кръг на олимпиадата. Две изпитни работи за област Ямбол са постигнали резултата от 90 до 100 точки и едната е на Денимира. Ученичката ще представи в края на месец април своите възможности, своя учител и своето училище на национален кръг на олимпиадата.

Директор Мария Бързулова връчи награди на изявените в науката ученички. За награждаване бяха поканени и ученици с постижения от национални конкурси: Денимира  Михова – І-во място в национален конкурс за рисунка „Свети Трифон Зарезан“ гр. Сунгурларе; Майкъл Димитров – ІІІ-то място в национален конкурс за макет /„Часовникови кули“/ „Българските архитектурни паметници“ гр. Варна; Константин Гаджев класиран на ІІІ място в конкурс за изработване на лого за национална олимпиада по химия и опазване на околната среда.