ПОРЕДНО ОТЛИЧИЕ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ” – ГР. ЕЛХОВО

Публикувано на 23 март 2015 в 21:30

През настоящата учебна 2014/2015 година град Ямбол бе обявен за домакин на 47-та Национална олимпиада по Химия и опазване на околната среда. В хода на подготовката за нея РИО – Ямбол обяви конкурс за изработване на проект за лого на голямото събитие. В конкурса можеха да участват всички ученици изучаващи учебния предмет Химия и опазване на околната среда от 7 до 12 клас, а предложенията – рисунка или софтуерен продукт.

ОУ „Свети Паисий Хилендарски” – гр. Елхово участва в конкурса с компютърен проект, изготвен от осмокласника Константин Пламенов Гаджев под ръководството на старши учител Николинка Атанасова.

Комисия в състав председател – Здравко Динев, старши експерт по природни науки и екология в РИО – Ямбол и членове – инж. Роса Георгиева, старши експерт по професионално образование в РИО – Ямбол, Цветанка Георгиева, старши експерт по анализ на информацията в РИО – Ямбол и Георги Георгиев, старши експерт по български език и литература в РИО – Ямбол разгледа постъпилите в срок и отговарящи на изискванията предложения. Първите три най-добри проекта бяха отличени с грамоти и награди.

Първо и второ място извоюваха десетокласници от Гимназия „Васил Левски” – гр. Ямбол.

Осмокласникът Константин Гаджев от ОУ „Свети Паисий Хилендарски” – гр. Елхово бе класиран на трето място, получи грамота и парична награда.