Квалифицирани млади учители

Публикувано на 26 март 2015 в 20:59

На 23.03.2015 г. госпожа Галина Георгиева, учител по английски език в ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово проведе открит урок с учениците от VІ а клас. На урока присъства помощник-директорът господин Пенчо Бординяшки и учители от прогимназиален етап. Темата на урока по английски език беше „Животните в беда“.

Началото на урока бе поставено с мултимедийна презентация на ученика Майкъл Димитров. Следващия етап на урока бе слушане на текста от електронния учебник, разиграване на диалог по роли, превод на диалога и отговор на въпросите след него в мултимедийна игра.

Учениците представиха на английски език, с помощта на учителката си, мултимедийно подготвена информация за застрашените животни. Урокът завърши с презентация на ученика Иван Златанов за застрашените животни в природата и кратка викторина. За нагледност и достъпност по време на урока бяха използвани информационни и мултимедийни технологии. Учениците се справиха много добре, обогатиха речника си, затвърдиха лексиката и дори знанията си за природата.