ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

Публикувано на 20 май 2015 в 17:17

На 19 май 2015 година в двора на ОУ “Свети Паисий Хилендарски” гр. Елхово се проведе тържество по случай 24 май – Ден на славянската писменост, българската просвета и култура.

Мажоретен състав с ръководител г-жа Иванка Стойкова даде начало на тържеството. Госпожа Мария Бързулова – директор на училището поздрави учители, ученици и гости с приветствено слово. В знак на благодарност за усърдния им труд учителите получиха цветя.

Тържеството продължи с песните „Буквички”, „Книжка сладкодумна” и „Нашата учителка” в изпълнение на ученици от СИП – Музика и от първи клас с ръководител г-жа Светлана Стоянова. Солисти на песните бяха Гергана Кръстева, Ивета Видева, Магдалена Джисова и Антония Петрова.

Учебната 2014/2015 година бе изключително благотворна за нашето училище. Бяха спечелени много първи места в различни състезания и конкурси. Наши ученици от седми клас участваха в Национален кръг на олимпиадите по български език и литература и биология и здравно образование. Всички те получиха награди връчени от госпожа Мария Бързулова – директор на училището. Специални награди получиха Денимира Мишева – ученичка от VII Б клас и старши учителите Желязко Петков и Николинка Атанасова.

Учениците от СИП – Музика с ръководител Вълка Ангелова продължиха концерта с песните „Химн на Кирил и Методий”, „Изгряла е месечинка”, „Една българска роза” в изпълнение на Дарина Дерменджиева и „Песен за българката” в изпълнение на Габриела Колева и Цветелина Вълканова. Събитието завърши с право хоро, на което се хванаха ученици и учители.