ПОРЕДНА НАГРАДА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ” – ГР. ЕЛХОВО

Публикувано на 25 юни 2015 в 9:47

През учебната 2014/2015 година Националният ученически конкурс „Проектът на нашия клас – живот без тютюн” се организира за седми път от Министерството на здравеопазването в партньорство с министерствата на спорта, образованието, културата и представителството на Европейската комисия у нас. В конкурса участваха близо 3000 ученици от цялата страна, които си оспорваха наградите в три възрастови групи І-ІV клас, V-VIII и IX-XII.

На 18.06.2015 г. в сградата на Министерството на здравеопазването – гр. София се проведе пресконференция и церемония по обявяване на победителите в Седмото издание на този конкурс. В нея участваха министрите на здравеопазването Петър Москов и на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министрите на образованието Ваня Кастрева и на културата Боил Банов и съветникът към Представителството на Европейската комисия в България Христо Христов.
„Победителите трябва да сте много горди, защото конкуренцията помежду ви беше сериозна. Постъпиха 57 проекта с участието на близо 3000 ученици. Комисията трудно успя да открои най-достойните проекти, имаше много интересни решения, което ни кара да се чувстваме доволни и щастливи, защото този национален конкурс се оказа много успешен проект.” – каза Красен Кралев – министър на спорта.
Подчерта се още, че трите министерства: министерството на здравеопазването, спортното министерство и на образованието работят в синхрон за превенция над заболяванията и вредните зависимости сред подрастващото поколение.
„Тютюнопушенето пречи на това да бъдете силни. Пречи на това да можете активно да се движите. Тютюнопушенето уврежда дълготрайно органите ви. Не започвайте да пушите. Това е добрият и мъдрият избор”, поощри децата здравният министър Петър Москов.
Сред наградените проекти бе и проектът на ОУ „Свети Паисий Хилендарски” – гр. Елхово „Чуйте ни!”, реализиран от учениците на III Б клас, с ръководители Мария Кичукова и Светлана Стоянова. Децата получиха статуетка, грамота и материални награди, осигурени от  министерството на здравеопазването, министерството на младежта и спорта и министерството на образованието и науката.

Ръководството на училището и ръководителите благодарят на родителите на учениците от III б клас и всички институции и граждани на гр. Елхово, които помогнаха за успешното реализиране на проекта „Чуйте ни!”.

Главен учител – Светлана Стоянова

Директор – Мария Бързулова