ДЕТСКИ УСМИВКИ И МНОГО РАДОСТ….

Публикувано на 15 септември 2015 в 21:26

Началото на новата учебна година в ОУ „Свети Паисий Хилендарски“- гр. Елхово.

На 15.09.2015 г. в 9:00 часа с посрещането на училищното знаме и вдигането на националния трибагреник, с химна на Република България, бе отбелязано началото на новата учебна година в ОУ „Свети Паисий Хилендарски“- гр. Елхово.

Гости от общината, бивши и настоящи учители и ученици, родители и близки споделяха тържественото вълнение от първия учебен ден.

Госпожа Бързулова, директор на училището, се обърна с кратко слово към всички и откри новата 2015/2016 учебна година с пожелание за много здраве, вяра и творчески успехи. Мажоретен състав с ръководител Антоанета Дженкова и песни на ученици  с ръководител Вълка Ангелова допринесоха за повдигане на настроението. Габриела Стоянова от VІІ „В“ клас изпълни стихотворението „Училище родно“.

Момче със звънец в ръка и момиче, изобразяващо науката, следвани от училищното ръководство поведоха гости, учители, ученици и родители към училищната сграда, пред входа на която, преминавайки през украсена с цветя и балони арка, по стар български обичай всеки бе посрещнат с питка и мед  и „по вода“ прекрачи прага на училището.

Учениците бяха въведени в класните стаи от класните си ръководители, които се бяха погрижили за създаване на празнична обстановка, а първокласниците бяха зарадвани с подаръци и празнична програма. През тази учебна година училището ще обучава 3 класа с първокласници, а за техните вълнения и затруднения ще се грижат учителките Жанета Сотирова, Светлана Стоянова и Ирина Шехпазова.

Честит празник и на добър час!