СТОП! ВНИМАНИЕ!

Публикувано на 19 ноември 2015 в 9:57

На 17.11.2015 г. в ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, гр. Елхово, беше проведено състезание между отборите на ІІІ „а“ и ІІІ „б“ клас по безопасност на движението по пътищата под надслов „Движим се безопасно“. Класните ръководители и организатори са старшите учители Татяна Тончева и Донка Вълева.

Два отбора – отбор „Стоп“ и отбор „Внимание“ показаха своите знания и умения, придобити в обучението по безопасно движение по пътищата.

Състезаваха се в три етапа: при І-ви етап отговаряха на въпроси, касаещи безопасното им придвижване по улиците и поведението им на пешеходци; при ІІ-ри етап отгатваха гатанки, чиито отговори включваха основните понятия в безопасното движение по пътищата – кола, път, автосервиз, пътен полицай, регулировчик, зебра, светофар и др. В отгатването на част от гатанките се включи и публиката. При ІІІ етап бе предвидено решаване на ребуси.

Компетентно жури в състав: г-н Бординяшки, г-жа Шехпазова и г-жа Кичукова оценяваха отговорите на участниците.

Учениците от ІІІ „а“ и ІІІ „б“ клас показаха отлична подготовка и много знания. Състезатели от отбор „Внимание“ бяха  Ани, Томи, Ваньо, Иво, а състезатели от отбор „Стоп“ бяха  Николай, Ема, Ива, Христо. С минимална преднина победиха учениците от отбор „Стоп“ от ІІІ „б“ клас.

Участниците получиха похвали и награди.