19 МАЙ, СПОРТЕН ПРАЗНИК

Публикувано на 20 май 2016 в 8:25

В неучебния ден 19 май ученици и учители се занимаваха с активен спорт на открито. И времето беше благосклонно, за да се почувстват състезателите приятно. Училищният двор се изпълни с глъчка, докато отборите се съберат, раздадат екипите и загреят преди двубоите.

Весели и нетърпеливи бяха учениците от ІІІ „а“ и ІІІ „б“ клас. Трескаво очакваха началото на щафетните игри. В тях взеха участие смесени отбори от по 9 ученици. Предвидените игри бяха за бързина и съобразителност. Останалите ученици бяха публика, а класните ръководители, госпожа Вълева и госпожа Тончева, треньори и съдии. В игрите по-бързи се оказаха учениците от ІІІ „а“ клас. За да няма пренебрегнати и останалите ученици се включиха в масовата игра „Народна топка“, която също завърши в полза на ІІІ „а“. Имаше и разочаровани, но в края всички се убедиха, че в играта удоволствието е не само да победиш. Важно е да се играе.

Учениците от ІV „а“ и ІV „б“ клас взеха участие в организирания спортен празник с игра на „Народна топка“. Сформирани бяха два отбора по 10 състезатели. В началото на играта бяха припомнени правилата от госпожа Кичукова, класен ръководител на ІV „б“ клас. Съдия на срещата бе госпожа Димитрова, която изискваше честна игра. Състезанието премина изключително оспорвано в две срещи, като ІV „б“ се оказаха по-подготвените, по-пъргавите, с по-точни удари и умеещи да се пазят.

При по-големите ученици се организира футболна среща между VІ-ти и VІІ-ми клас, на която бе съдия господин Ников. Срещата завърши 2:1 за VІ-ти клас. А от 10:20 часа публиката наблюдава баскетболната среща между V „а“ и V „б“ клас, която завърши 12:8 за състезателите от „а“ паралелка.