ОТКРИТО ЗАНЯТИЕ ПО САМОПОДГОТОВКА ПО МАТЕМАТИКА

Публикувано на 12 февруари 2017 в 14:28

В годишният план на училището са включени открити уроци и наблюдения по темата: ”Активиране интереса и знанията на учениците чрез груповата работа в процеса на обучение”. В тази връзка на 01.02.2017 година се проведе открито занятие по самоподготовка по математика в групата за ЦОУД  5 клас  на тема: „Действия  с десетични дроби. Упражнение.”

За по-разнообразно и интересно протичане на занятието старши учител Янка Караколева бе разделила учениците на 3 групи всяка със свой лидер. Ролята на лидерите в случая бе да подпомагат  учениците, които се затрудняват в решенията на задачите. На всяка група бе раздаден работен лист в различен цвят – начин за възпитаване на чувство за принадлежност към група. Направено бе кратко разяснение на задачите. Лидерите на групи – след като се справяха със задачите – помагаха на съучениците си и те да довършат своята работа. На ученичката със СОП бе предоставен индивидуален лист за работа като групата й помагаше с решенията.

В занятието на практика бе показана комбинация от различни методи и форми за прилагане на груповата работа в процеса на обучение. Чрез нея учениците показаха умения за работа в група /екип/, увереност в своите сили и възможности. Методът на груповата работа използван по математика би довел до повишаване на успеха, възпитаване на чувство за принадлежност, за взаимопомощ, за удовлетворение от свършената работа.