ГРУПОВАТА РАБОТА В ПРОЦЕСА НА ОБУЧЕНИЕ

Публикувано на 24 февруари 2017 в 23:02

На 23.02.2017г. се проведе урок по литература с учениците от V „Б“ клас на тема: „Коледа – празник на доброто“, във връзка с провежданите по плана за вътрешноучилищна квалификация открити уроци на тема „Активиране интереса и знанията на учениците чрез груповата работа в процеса на обучение”.

Присъстваха г-н Бординяшки, заместник-директор, г-жа Петрова, главен учител и г-жа Кускунова, старши учител по английски език в начален курс.

На отделни ученици от класа предварително бе поставена задача да потърсят материали за Коледа у нас и по света. Ученичките Виктория Табакова и Елеонора Христова изготвиха презентация, в която се представи информация за празника, символите, свързани с коледната трапеза и украса, обреди и ритуали. Те бяха подготвили и листи с въпроси, свързани с Коледа, които раздадоха на останалите ученици с цел да се разбере по отговорите доколко е запомнена информацията от презентацията.

Ученичката Невена Драгнева също представи кратка презентация как се отбелязва коледният празник в страни като Англия, Русия, Италия, Австрия и др, която предизвика интерес у всички присъстващи.

Урокът мина в беседа за традициите, свързани с празника. Отделни ученици споделиха доколко тези традиции се спазват в семействата им.

В края на часа г-н Бординяшки похвали учениците и изказа задоволство от работата им.