„ОТВОРЕНИ ВРАТИ” ЗА БЪДЕЩИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ” ГРАД ЕЛХОВО

Публикувано на 4 юни 2017 в 19:21

От 10 до 30 май 2017 год. е времето за подаване на молби и записване на бъдещите първокласници в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” град Елхово.

По този повод, за поредна година училището гостоприемно „отвори” своите врати за бъдещите си ученици.

На тържеството бяха децата от детските градини на града, водени от своите учителки, помощник-възпитателки и родители.

Весела и празнична обстановка!

На стената във фоайето на училището тече прожекция на презентацията „130 години от създаване на училището”.

Бъдещите учителки на първи клас – Вълева и Димитрова посрещнаха гостите и ги приветстваха с „Добре дошли”! В своите слова споделиха, че изборът на училище е един от най-важните житейски кръстопътища, на които са заставали всяко дете и неговите родители. Трудно е да се избере най-правилният път, но е важно как започват. Отправиха им покана да започнат своята приказка именно от тук – от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” под мъдрото ръководство и добрия мениджърски екип, изграден  от директорката Мария Бързулова, заместник-директора Пенчо Бординяшки и целия педагогически екип, защото училището е като една интересна и чудна книга, в която децата са и автори и участници.

Учениците от 2-а клас поздравиха гостите с весели училищни песни, а после пред тях оживяха много от любимите им и обичани приказни герои. След това разгледаха училището, гостуваха на учениците от настоящия първи клас. Там за малко си смениха местата и чуха познати песни и стихотворения.

Най-весела се оказа последната им спирка в училището – една от училищните игротеки. Там ги очакваха приказните феи, чудни книжки с картинки и любими детски играчки.

А за спомен си отнесоха по една малка сова – символ на знанието и мъдростта, пълна с изненади и знаменце с надписа на училището и пожелание „Напред – науката е слънце”!

Вярваме, че всяко дете е останало очаровано от обстановката в училището и с желание ще го посещава.