ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ И ТИМБИЛДИНГ ЗА ОТМОРА

Публикувано на 4 юни 2017 в 19:39

16 май 2017 година е – последният ден от изпитите за НВО в 4 клас. Учениците са вече изморени, но няма как, трябва да са мобилизирани до финала. А после за разтоварване ще има игри по желание.

И … изненада за учениците от 4-а.

В края на учебните часове получават награда – награда за положения труд, за отмора и забава. Награда, организирана от родителският съвет на класа. И вместо към дома учениците и тяхната класна ръководителка се упътиха към местната гора. А там изненадите са много – организирани игри за класа и отбора, игри за деца и родители, а и Живко днес е с мотора. Всяко дете е с придружител – кой с мама, кой с тате, бате, но не липсваха и баби и дядовци –  много удоволствия на едно място.

И се захванаха с игрите. В началото за целия клас. Промушваха се през обръчи без да накъсват веригата, продължиха като строители на дървени кули, но с помощта само на въже, не липсваше и неговото дърпане.

Но най-интересна и забавна се оказа щафетата. Тя беше първата отборна игра, затова се сформираха два отбора – „Мура” и „Лъв”, които трябваше да преминат през няколко етапа. Първият етап бе стрелба в цел. Рая се оказа най-добрият стрелец от класа. От 10 възможни удара, тя уцели 8. Много смях и веселба донесе вторият етап, където в екип от по 4 състезателя трябваше да карат ски по трева. То бе падане, ставане, че дори и разочаровани имаше. Но за да няма сърдити родителите подпомагаха играчите. А до финала трябваше да стигнат, скачайки с чувал. Много смях и емоции и победа за отбор „Лъв”.

Но това не е всичко. Живко Иванов – състезателят по мотокрос е от този клас. Той е вече с екипа и чака на старта. Днес той кара за своите съученици. Те са край пистата и го аплодират. Той не кара – той лети. Родителите на останалите ученици и класната ръководителка му се радват със скрита тревожност, а децата умират от удоволствие и го чакат само да се появи: „Давай, Живе, ти си герой! Гордеем се с теб! Ти си нашата гордост!”, а той за секунда отново отминава. И майката на Живко е тук, но не демонстрира тревога, защото е сигурна в неговите възможности.

За отпускане на напрежението „Народна топка”, но в три игрища, с три топки и три отбора – момичета, момчета и родители. Отвсякъде лети топка и не знаеш откъде да се пазиш. Момичетата паднаха първи, след тях  – родителите, а момчетата – победители. Разбира се, похвала за победителите и доволство от хубавата игра.

Преди да се разделят класната ръководителка благодари на родителите и организаторите за хубавата изненада и пожела на бъдещите петокласници да са все така организирани и добронамерени, да са добри играчи, но и приятели. А това със сигурност ще го има, щом до тях стоят родителите им, които ги обичат и им вярват.