„Ядем за да живеем или живеем за да ядем”

Публикувано на 20 юни 2017 в 10:32

На 01.06.2017 година в групата за целодневна организация на учебния ден – 5 клас се проведе представителна изява под надслов „Ядем за да живеем или живеем за да ядем”, посветено на деня на детето. Дискусията започна с тълкуване на поставената тема.

След това на вниманието на учениците от групата Георги Стоянчев Дамянов от 5б клас представи избрана от него информация по темата под формата на интересна презентация.

Последва изненада за участниците – старши учител Янка Караколева предложи на тяхното внимание дозичка любопитна информация под формата на въпроси и отговори с рубриката „Плодче с въпросче“. Всеки изтегли своето плодче и последва коментар на въпросите, които се съдържаха в тях. Учениците обогатиха своите знания с много полезна информация, а и с това, че ядките – фъстък, орех ,бадем – са особено полезни в сурово състояние. Месото, – че съдържа токсини, но и важни витамини от групата В и пр.

След „срещата с плодчетата” Невена Атанасова Драгнева от 5б клас предложи на вниманието на учениците презентация, която определено заинтригува присъстващите. Тя беше и доста обстоятелствена в обясненията си за жизненоважните витамини от групата В – В6 и В12.

След това бе дадена думата на учениците, сами намерили информация по темата в интернет пространството. Това са: Александра Александрова Георгиева от 5б клас, Иван Георгиев Ташев от 5б клас, Миглена Живкова Пеева от 5б клас, София Иванова Христова  от 5б клас, Христослава Дойчева Дойчева от 5б клас и Димитрина Илиева Радева от 5а клас. Коментарите продължиха.

Представена бе и презентация от ученика Георги Стоянчев Дамянов от 5б за веганите и веганизма. От нея всеки ученик направи полезните за себе си изводи.

Дискусията завърши с много награди за изявилите се а и за всички ученици и гости, които присъстваха.