ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В I а клас.

Публикувано на 19 март 2014 в 15:14

І-а клас от Основно училище „Свети Паисий Хилендарски ” отново празнува

На 18 март 2014 година  Основно училище „Свети Паисий Хилендарски”град Елхово бе озарено от голям  и радостен празник, който не е отбелязан в календара.

Той идва всяка година през пролетта с песента на птиците и ухаещите цъфнали цветя.Празнуваха го първокласниците, които вече са изучиха буквите и премина под надслов „Ние вече сме грамотни”.

В препълнената  и тържествено украсена игротека на училището заедно с първокласниците се вълнуваха и техните родители и гости, дошли да споделят радостта им. Те с аплодисменти  поощряваха всяка изява на децата и искрено им се възхищаваха.

За първокласниците този ден ще остане незабравим, вълнуващ празник, в който разделяйки се с букварчето  те прегърнаха своя нов приятел – читанката. А това, което са научили в 1-ви клас, те поднесоха в пъстър букет от стихове, песни,танци и сценки. Децата представиха със закачливи стихчета всяка буква от азбуката, пяха с много настроение и ентусиазъм, срещнаха се с любими герои от приказките.С буквички и  срички подредиха святата за всеки човек дума „МАМА”. Показаха,х че вече са господари на най силното оръжие – знанието.

Развълнувана и горда от постиженията на своите ученици госпожа Донка Вълева се обърна към първокласниците с мили и топли думи. Пожела им да станат умни и добри и много успехи в предстоящите им предизвикателства. Заедно с хубавите пожелания получиха грамоти, книгоразделители и балони, пълни с изненади.

Това вълнуващо, изпълнено с незабравими емоции тържество отеква в ясните и звънливи гласове на милите първокласници, които гордо пред всички заявиха:

„Всички букви зная,

мога да чета!”

Вече съм грамотен!

Да им пожелаем попътен вятър в океана на знанието!