Отбелязване на Националния ден за безопасност на движение то 29.06.2024 г.

На 26 юни 2024 год.  в ОУ „Свeти Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово  се отбеляза Националният денят на безопасността на движението по пътища

та. Инициативата е на Държавна агенция „ Безопасност на движението по пътищата“. По този повод се проведоха  следните дейности и мероприятия:

  • Викторина с учениците от VII клас – гр. Елхово за положението им като участници в пътното движение с цел превенция и опазване живота и здравето им и формиране на култура по пътна безопасност.

 Припомниха се правилата по Безопасност на движението. Викторината беше подчинена на четири ключови теми: Опасностите от управление на електрически тротинетки; задължително поставяне на обезопасителни колани – както от водачите, така и от пътниците; опасностите от използване на мобилни телефони при шофиране и др. Учениците стигнаха до извода, че инцидентите със загинали на пътя се дължат на: превишена скорост; неправилно изпреварване; заради отнемане на предимство; заради употреба на алкохол и наркотици.

  • Ученици от VII клас, облечени със светлоотразителни жилетки запознаха бъдещите първокласници , които посещават организираната лятна занималня и учителите с посланието на Държавна агенция „ Безопасност на движението по пътищата“.

    Проведените мероприятия имаха за цел да се формира социално – отговорно поведение и безопасно движение по пътищата в началото на лятната ваканция.

 

 

ЧЕТВЪРТА ГЛОБАЛНА СЕДМИЦА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

С поредица от инициативи в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“  беше отбелязана Четвъртата глобална седмица за пътна безопасност. Тази година тя премина под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“ и е с акцент върху намаляване на скоростта в населените места.

Изработи се табло с цел формиране социално – отговорно поведение и безопасно движение по пътищата. Рисунки по темата украсиха фоайето и двора на училището. В кабинета по безопасност на движението се подредиха пъзели с някои от пътните знаци. На входа на училището, ученици облечени в светлоотразителни жилетки, раздаваха препоръки на водачите на моторни превозни средства  с призива „Спаси живот! Намали скоростта!“.

Нека не забравяме, че безопасността на пътя е отговорност на всички нас!

 

БЕСЕДИ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО С ЛЕКТОРИ ОТ РУ-ЕЛХОВО

На 12 и 15 април 2024 година представители на РУ – Елхово изнесоха беседи пред учениците от прогимназиален етап по теми свързани с безопасно движение по пътищата. Учениците с внимание  си припомниха своите права и задължения като участници в пътното движение. Бе представена презентация на тема: „Велосипеди и ИЕПС“.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Информационна кампания „Безопасно на пътя с електрически скутер“ на ГД „Национална полиция“ – МВР, Асоциация на българските застрахователи (АБЗ) и Гаранционен фонд (ГФ)

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СКУТЕР: 10 неща, които трябва да знаете – YouTube

E-scooter-bochure-10-rules-3

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Отбелязване на Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово

По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово във фоайето на училището  на 17.11.2023 година се постави информационно табло, направи се изложба от детски рисунки по темата за безопасно движение по пътищата. Проведе се състезание за майсторско управление на велосипед. Своите умения показаха  ученици от начален и прогимназиален етап на обучение. Те бяха разпределени в три възрастови групи: I-II клас; III – IV клас и V-VII клас.

Моменти от състезанието:

И още:

Класирани ученици:

Възрастова група  I-II клас

Възрастова група III – IV клас

Възрастова група V – VII клас