ЧАС ПОСВЕТЕН НА “ ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА“

Публикувано на 22 април 2014 в 14:51

Проблемът за опазване на природната среда предизвиква сериозна загриженост сред цялото човечество. Всеки ден на нашата планета измира по един вид животински организми. Изчезват завинаги вековни гори. Птици и животни оставят спомен за съществуването си единствено в Червената книга. Дълг на всички хора и на учените е да намерим път за спасението на зеленото богатство и живота на планетата.

Децата от ОУ“Св. Паисий Хилендарски“ много добре знаят, че няма да решат въпроса, но със своите действия, те, заедно с природозащитниците ще помогнат да се намери път за решение на този глобален проблем.

За Деня на Земята – 22април-учениците изработиха табла , отразяващи екологичните проблеми  в атмосферата, литосферата, хидросферата и биосферата. Проведоха конкурс на тази тема. Комисията класира и награди за изработени табла Йоана Вълчева , Жанета Кабаджова, Радостина Пантелеева.

На 22 април се проведе тематичен празник „Моята планета Земя“, като представиха свои презентации за екологичните проблеми Иван Златанов и Майкъл-Димитър Димитров.

В конкурса за рисунка най-добре се представиха Димитър  Мангъров, Соня Стойчева, Пламена Недялкова, а в конкурса за стихотворение бяха отличени Денимира Михова, Теодостин Сандев.

Всички класирани получиха награди от ръководството на училището.

Музикален поздрав поднесе петокласничката Габриела Колева.

С тематичния празник не приключва дейността на младите еколози. Децата тръгват по пътя на науката. С бързината на мислите си, те ще обходят застрашената планета, допринасяйки с всичко за нейното опазване.