Да предпазим децата от пътнотранспортни произшествия

Публикувано на 14 ноември 2014 в 22:00

16 ноември е Световен ден на възпоменание за жертвите на пътнотранспортни произшествия. Определен е от Асамблеята на Организацията на обединените нации.

С няколко организирани инициативи ОУ “Свети Паисий Хилендарски” отбелязва този ден. 14.11.2014 започна с извънреден час на класа, който припомни значението на правилата за пътна безопасност. Класните ръководители разговаряха с децата и обединиха възгледите си около идеята, че най-добрата почит, която можем да отдадем на жертвите е да направим всичко възможно тези смъртни случаи да не се повтарят.

В начален етап 1-4 клас се проведоха тематични срещи с родителите. На срещите бе направено Обръщение към родителите във връзка с 16.11.2014 г. – Световен ден на възпоменание за жертвите на пътнотранспортни произшествия. Обсъдиха се Десетте заповеди към шофьора.

4 клас изготвиха информационно табло за фоайето на училището, припомнящо факти за загубата на човешки живот поради безотговорност, небрежност и несъобразителност на участниците в движението по пътищата.

Родителите на първокласниците, заедно със своите деца извършиха оценка на безопасните маршрути от училище до дома, и направиха предложения за обезопасяване на пътната инфраструктура около училищата.