ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ

Публикувано на 1 декември 2014 в 17:55

Пред погледите на публиката – родители, ученици и учители – протече празничния концерт за патронния празник на ОУ “Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово. С ентусиазъм и усмивки се завъртяха в танц най-малките – мажоретките от І клас с ръководител госпожа Иванка Стойкова. Най-много се развълнуваха родителите им, очаровани от красивата композиция, и ги приветстваха с аплодисменти.

Колективните изпълнения на момичетата и момчетата, които се подготвят в СИП по музика за начален курс под ръководството на госпожа Светлана Стоянова, бяха посветени на народната музика. С  текст  от народната песен „У Недини слънце грее“ за прослава на красивата българска девойка, започна тяхното представяне. Учениците изпълниха народните песни „Изгреяла месечинка“, „Седенчица“ и „Прочуло се малко момче“. Аплодисментите на публиката ги поощриха да се захващат с подготовката на следващия празничен концерт.

Изявата на по-големите ученици от прогимназиален етап включваше песен за приятелството, продължи с песен с коледно настроение, а като солистка се изяви Цветелина Вълканова от VІ „В“. Много аплодисменти учениците от СИП музика, подготвяни от госпожа Вълка Ангелова събраха с песента „Молитва“. Изпълнение на музикални пиеси за пиано представиха Живко Узунов от V „Б“, Емануела Вълканова от VІ „В“ и сестра й Цветелина Вълканова от VІ „В“.

Облечени в народни носии, девойките Дарина Дерменджиева от VІ „А” и Дойка Иванова от  VІІ „Б“, представиха солови изпълнения на народни песни – „Леле свашке“ и „Тодоро, Тодоро“, като изпратиха публиката по-усмихната и с жизнерадостно настроение.