Областно първенство на ученическите игри по волейбол за учебната 2018/2019 година в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово

Публикувано на 30 март 2019 в 18:10

На 22.03.2019 г. във физкултурния салон на  ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово бе проведено Областно първенство на ученическите игри по волейбол за учебната 2018/2019 година. В състезанията участваха общо девет отбора – 3 от Община Елхово, 3 от Община Ямбол и 3 от Община Тунджа /момчета, момичета и девойки/. Отборите на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово /момичета и момчета/ и отбора на девойките от ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово заеха втори места в различните възрастови групи.

Спортните срещи се осигуряват финансово от Община Елхово, а организатор на ученическите игри е ЦПЛР – Общински детски комплекс – гр. Елхово.

Ученическите игри са планирани в Спортния календар на МОН и са възможност за изява на учениците в областта на спорта. Организират се с цел развитие на индивидуалните способности и дарования на учениците и създаване на условия за свободен достъп, избор и изява на училищни отбори, чрез доброволно организирани форми на тренировъчна и състезателна дейност. Създават се  възможности за определяне на училищни отбори за участие в Международни състезания. Чрез ученическите игри се осъществяват мерките за закрила на деца с изявени дарби в областта на спорта, съобразно Наредба за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.