Приключи осмата Национална олимпиада „Знам и мога“ за IV клас

Публикувано на 15 април 2019 в 19:22

В периода от 5 до 6 април 2019 г. в град Ямбол  се проведе националният  кръг на Националната олимпиада „Знам и мога” за ученици от IV клас за учебната 2018/2019 година. Организатори на събитието бяха Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Ямбол и Община Ямбол. Училище-домакин бе НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Ямбол.

Официалното откриване на Националната олимпиада „Знам и мога“ – IV клас се проведе в голямата зала на Община Ямбол, от 18:00 часа, на 5 април 2019 г.

Националният  кръг на Националната олимпиадата се проведе в НУ „Св. СВ. Кирил и Методий“ – гр. Ямбол от 9:00 часа на 06.04.2019 г. с продължителност 2 учебни часа (80 минути). В състезанието участваха 46 четвъртокласници от цяла България. Сред тях бе и Крисия  Кристиянова Лилова от IV б клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, класирана за участие в олимпиадата след успешното и представяне на областния кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“.

Знанията на учениците се оценяваха от Национална комисия, определена със заповед на МОН, която включва действащи академични преподаватели, изявени педагози и експерти.

Обявяване на резултатите от олимпиадата и тържествена церемония по награждаване на победителите в олимпиадата се проведе на 06.04.2019 г. от 14:30 часа в Културно-информационен център „Безистена“ – гр. Ямбол.

Първото място в осмата Националната олимпиада за четвъртокласници „Знам и мога” спечели Димитър Атанасов ученик от Начално училище „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ямбол. Този успех ще направи Ямбол догодина за трети пореден път домакин на олимпиадата, както е по регламент. На второ място е Десислава Добрева от СУ “Емилиян Станев” във Велико Търново, а на трето – Яна Вутова от училище “Св. Климент Охридски” в Добрич.

На всички участници в националната олимпиада бяха връчени грамоти и подаръци, осигурени от община Ямбол и издателство “Просвета”-София. В началото на церемонията организаторите бяха подготвили кратка програма от изпълнение на орган от Радосвета Хъркова, две песни, изпети от децата от вокалната група към НУ “Св. Св. Кирил и Методий” и Детска Хорова школа “Георги Димитров”, рецитация на стихотворение.

Поздравяваме всички участници в интердисциплинарната олимпиада. Благодарим за достойното представяне на Крисия Лилова. Пожелаваме на бъдещите четвъртокласници от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово да следват стъпките ѝ и през учебната 2019/2020 година отново училището ни да има представител в  престижната Национална олимпиада „Знам и мога“.