УЧАСТИЕ В КАМПАНИЯТА „МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО“ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ ОТ ОУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ГР. ЕЛХОВО

Публикувано на 19 април 2019 в 15:48

За 14-и пореден път читалищната библиотека в Елхово се включи в националната кампания Маратон на четенето. Той се провежда всяка година през най-хубавия пролетен месец април, а библиотеката е основният организатор на събитието, което насърчава любовта към книгата и четенето. През тази година целият месец април ще протече под мотото „Елхово чете”. Проявите в кампанията са посветени на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

И тази учебна година първолаците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – I а, I б и I в клас с класни ръководители Мария Ковачева, Нивелина Василева и Пенка Михова посетиха читалищната библиотека и участваха в кампанията Маратон на четенето.

С помощта на библиотекарите децата се запознаха с правилата и начина на записване в библиотеката, разбраха как да търсят сами и да съхраняват правилно книжките. Изключителен интерес у децата предизвика верижното четене на известна българска приказка в компютърната зала на библиотеката. По този начин малките ученици разбраха, че могат да използват компютъра и за други интересни и вълнуващи занимания, освен игрите.

Децата са изключително любознателни, любопитни и търсещи нови знания. С гордост демонстрираха наученото през годината, радваха се, че вече могат да четат. С интерес разгледаха богатия фонд от красиво илюстрираната детска литература, с която разполага детския отдел.

В помощ на учителите библиотекарите бяха подготвили и подариха на всяко дете красив цветен лист съдържащ молбата на книгата и препоръчителния списък с книжки за четене за втори клас.
С това посещение се постави и началото на надпреварата за „Най-четящ” клас за 2019 г., а само след няколко дни ще бъдат обявени и наградени първенците за 2018 г.
Всички мероприятия и инициативи, включени в маратона, се осъществяват с финансовата подкрепа на Община Елхово.