Преходната купа от общински етап от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ отново е в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово

Публикувано на 22 април 2019 в 16:37

На 18 април 2019 г. в залата на ЦПЛР – ОДК – Елхово се проведе общински етап от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“. Целта на викторината е изграждане на умения и навици за правилни действия в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя. Общинската викторина се организира от община Елхово, РУ „Полиция” – Елхово и Общински детски комплекс. В състезанието взеха участие четири отбора – ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – село Бояново и ОУ „Хаджи Димитър“ – село Гранитово.

Състезанието се проведе в четири кръга. Първи кръг – решаване на тест – листовка по безопасност на движението, втори кръг-викторина от 20 въпроса, трети кръг – подреждане на пътен знак под формата на пъзел и четвърти кръг – тест с въпроси от първа долекарска помощ. Отговорите на участниците се оценяваха от комисия в състав – председател – полицейски инспектор Георги Бакалов и членове полицейски инспектор Стоян Янъков и  мл. полицейски инспектор Христо Митев.

След преминаването на четирите кръга, на първо място се класира отборът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово с резултат 48 точки, на второ място – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Елхово – 45 точки, на трето място – ОУ „Хаджи Димитър“- село Гранитово – 34 точки и на четвърто място – ОУ „Св. Паисий Хилендарски“- село Бояново – 31 точки.

Всички участници получиха награди и грамоти, осигурени от Община Елхово.

Пожелаваме успех на отбора на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, класирал се на първо място, който ще представи община Елхово на областния етап от викторината – 25.04.2019 г. отново в град Елхово.