Дейност 1 на ПРОЕКТ BG05M2OP001-2.010-0001 КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове

Публикувано на 3 май 2019 в 14:26

Двадесет и пет педагогически специалисти от  ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово взеха участие в  обучение на тема „Иновативни форми и методи  в процеса на обучението“  с лектор Елена Христова от обучителна организация „Институт за човешки ресурси“ – гр. София. Обучението бе организирано по Дейност 1  на  ПРОЕКТ BG05M2OP001-2.010-0001 КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове и се проведе на 20 и 21 април 2019 г. в езиковия кабинет на училището ни. За организирането му помогна и РУО – Ямбол в лицето на г-жа Стефка Делчева – старши експерт по организация на средното образование.

Обучението премина в две части презентационна и практическа. След нормативната, теоретичната постановка на разискваната тема и приложението  ѝ в практиката на българските и чужди училища, се проведе практическа част за развиване на умението на обучаваните педагогически  специалисти за разработване и прилагане на иновативни практики  в процеса на обучение. Предизвикани бяха интересни дебати. Споделиха се идеи и предложения за подобряване организацията на учебния процес.