ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ „НОВ ШАНС ЗА УСПЕХ“

Публикувано на 23 февруари 2013 в 14:33

Днес официално приключиха дейностите по ПРОЕКТ BG051PO0014.3-01- Ограмотяване на възрастни „Нов шанс за успех’ Проектът се осъществяваше с финансовата подкрепа на  Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Основната Цел на проекта бе:  Чрез ограмотяване и формиране на ключови компетентности да бъде улеснен по-нататъшният достъп на неграмотните и слабограмотните хора до общообразователна и професионална подготовка и съответно до по-конкурентно им участие на пазара на труда.Специфични цели на проекта бяха:

  • Да бъдат включени в учебна дейност неграмотни и слабограмотни  лица над 16-годишна възраст, които са без завършен начален етап или клас от прогимназиалния етап на основно образование.
  • Да бъде осигурено организационно и методически обучението за възрастни.
  • Да бъдат сертифицирани резултатите на успешно завършилите обучението.

По проекта успешно  работиха две групи: Група за начално обучение I – IV клас с ръководител Кристина Пеева – старши учител и Група за ключови компетентности V клас  в която учебните занятия се провеждаха от следните учители: Красимира Петрова, Галина Димитрова, Донка Владева, Людмила Георгиева, Желязко  Петков, Николинка Атанасова, Марина Костадинова. Предварителната подготовка по стартирането на проекта включваше обезпечаването на групите с необходимите средства и материали, изработване на седмично разписание на учебните часове при спазване на инструкцията на Министъра на МОМН и утвърдения Учебен план за съответните групи.

Дейностите по проекта приключиха с полагане на изпити от обучаемите по тестове изготвени от експерти в МОМН, които се проведоха през месец септември и ноември.Всички 21 участници положиха успешно своите изпити.

Проекта приключи днес с официално връчване на Удостоверения за успешно завършено обучение. Официален гост на събитието бе: Координатора на проекта за област Ямбол Георги Георгиев – старши експерт в РИО – гр. Ямбол. На всички обучаеми бяха раздадени и подаръци за спомен от проведения проект – тениски с логото на проекта.