Малки и големи четат заедно

Публикувано на 15 декември 2019 в 0:30

„Малки и големи четат заедно“ – съвместна инициатива между ПГ “Стефан Караджа“ и ОУ “Св. Паисий Хилендарски“ по повод Националната седмица на четенето, която е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

„Моите ученици от 4“а“ клас, обичат да се изявяват – и в учението, и в игрите, и в забавленията. Обичат да участват в състезания и конкурси. Обичат да присъстват на сцената – да пеят и танцуват. Във всичко влагат много старание и емоция. Затова с радост и трепет приеха вашата покана.“ –  и така започна споделения час.

Малките четвъртокласници четоха приказки от Мая Дългъчева за оная гора, в която всеки може да открие нещо за себе си, независимо от годините си. Отправиха предизвикателството към каките и батковците: „Искам ли да порасна и защо?“, като споделиха собствените си мисли и разсъждения какво е да си възрастен. А две от децата успяха да докоснат и замислят всички със своите есета на тема: “Аз съм бъдещето на света“.

Гимназистите от своя страна, вдъхновени от детската искреност, прочетоха откъси от любими автори, авторски стихотворения и есета. Бяха подготвили и забавна викторина за своите малки гости. И разбира се, като на всеки празник имаше подаръци и лакомства.

И така в споделеност и усмивки неусетно мина час. Очите на всички искряха с онзи блясък, който само Книгата и Думите могат да запалят…