Ден за възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия.

Публикувано на 15 ноември 2013 в 16:16

С няколко различни мероприятия ОУ “Св. Паисий Хилендарски” отбеляза денят за възпоменание на жертвите от пътно-транспортните произшествия.На 14.11. се проведе състезание за майсторско управление на велосипед. Общо 36 възпитаници от 3 до 7 клас се включиха в надпреварата. Учениците трябваше да преминат през трудно трасе с велосипед. За всяко нарушение им се начисляваха наказателни точки. За победителите бяха предвидени награди и грамоти и раници, които бяха връчени от пом. директора на учебното заведение г-н Бординяшки.

На първо място при третокласниците се класира Галин Танев, който премина трасето за 58 секунди, втори остана Александър Арабаджиев и на трето място Ивайла Банова. При четвъртокласниците на първо място се класира Илиян Попов с време от 49 секунди, на второ място Никола Илиев и на трето място Кристиян Димитров. На първо място при петите класове се класира Майкъл – Димитър Димитров с време 48 секунди, на второ място – Атанас Витанов и на трето място Илия Радев. Класирането при учениците от шести клас углави Атанас Иванов с най-добро време в състезанието 43 секунди, втори остана Стойчо Георгиев и на трето място се класира Александър Иванов. При най-големите състезатели от 7 клас на първо място се класира Никола Николов, на второ място Даниел Шаров и на трето място Стоян Христов. Всички възпитаници на ОУ “Св. Паисий Хилендарски”, които се включиха в състезанието за майсторско управление на велосипед получиха от ръководството на училището поощрителни награди.

Бе проведена тематична викторина с учениците от трети клас, които рецитираха стихотворения за светофара, пътните знаци и правилата за движение по пътищата. Третокласниците участваха във викторина като отговаряха на въпроси свързани с пътна безопасност, а за всеки правилен отговор получаваха награди. Гости на тематичния урок бяха ученици, учители и пом. директорът на учебното заведение г-н Бординяшки. Той поздрави децата за старанието, което са положили и ги похвали, че добре са усвоили знанията за правилата за движение и поднесе подаръци за всички деца.

Като част от мероприятията за отбелязване на деня за възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия утре 15.11.2013 г. ще се проведе извънреден час на класа, в който класните ръководители ще разговарят с децата за пътната безопасност.