ПОЗДРАВ ОТ ДИРЕКТОРА НА ОУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ГР. ЕЛХОВО ПО СЛУЧАЙ ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО – 2.12.2020 Г.

Публикувано на 1 декември 2020 в 17:44

Уважаеми колеги, скъпи ученици и родители,

На втори декември всяка година училището ни чества своя патронен празник. Този ден е най-значимият, най-вълнуващият, за всяко училище, защото е повод за равносметка, вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето. Въпреки ситуацията, в която се намира страната ни, ние черпим вдъхновение от делото на Паисий Хилендарски и намираме сили в себе си и повод да покажем нашата гордост и постижения.

Ние сме училище с традиции и възможности. Нека името на патрона ни – Паисий Хилендарски както и до сега ни вдъхновява, учи и закриля. Днешният ден е личен празник на всеки от нас. Живеейки с родното училище, ние се докосваме до духа и магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в идния ден.

Скъпи ученици,

Вие сте нашата надежда и бъдеще. Бъдете здрави, ученолюбиви и следвайте мечтите си! Пазете традициите на родното училище, почитайте всеотдайността на своите учители. Нека мотото на нашето училище „Ние учим, ние знаем, ние можем“ ви води по пътя на знанието и успеха!

Скъпи родители,

Настоящата ситуация е време на изпитание за всички. Един житейски урок, в който Вие подкрепяте децата си. Учите ги на труд, постоянство и упоритост. Показвате им, че всяко препятствие може да бъде преодоляно. Съпричастни сте към усилията на учителите за постигане на по-високи резултати в учебния процес, макар и обучението да е от разстояние в електронна среда. Благодарни сме Ви за вашата подкрепа и разбиране!

Уважаеми учители, колеги,

В днешния празничен ден искам да поднеса благодарността си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате бъдещето на България! Чрез вашия професионализъм, благородство и всеотдайност, вие давате на децата увереност и сила, с които да вървят напред. Продължавайте с делата си да пишете историята на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Светлана Стоянова – директор на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово