Музикални изяви на ученици от ОУ „Св. Паисий Хиленадрски“ – гр. Елхово

Публикувано на 19 април 2021 в 16:03

През месец март 2021 г. с награждаване на участниците приключи фолклорният онлайн конкурс „Младо тракийче”

Фолклорният онлайн конкурс „Младо тракийче”, организиран от НЧ „Развитие – 1893” град Елхово приключи с награждаване на участниците.

Основна цел на организаторите бе да предостави сцена за изява на талантливи изпълнители на българска народна музика, да се популяризира родният фолклор и чрез културното ни богатство да се повдигне духа на българите в условия на световна пандемия и икономическа криза.

В конкурса взеха участие певци, музиканти и танцьори, изпълнители на български фолклор от Община Елхово. Всички участници получиха грамоти за достойно представяне и парични награди осигурени от читалище „Развитие”. Наградите връчиха Мария Какърова – председател на читалищното настоятелство и Снежана Делчева – секретар на читалището.

В категория „народно пеене” бяха наградени ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово: Даяна Иванова от III „б“ клас и  Джанина Николова от VI „б“ клас. Техен ръководител в подготовката на песните и записите за участие в конкурса бе г-жа Вълка Ангелова – старши учител.