Приветствие по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност от Светлана Стоянова – директор на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово

Публикувано на 23 май 2021 в 13:35

Честит 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

 

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост – най-съкровения, най-българския празник. Ден на  буквите, на просветата, на духа. На този ден се прекланяме пред делото на братята Кирил и Методий и техните ученици, съхранили корените на българската идентичност.

 

Днешният ден е и ден на съвременния български учител, който е поел нелекия път на тази професия.

 

Уважаеми учители, в този светъл ден Ви пожелавам здраве и сили за да можете все така с всеотдайност, търпение и любов да водите нашите деца по пътя на знанието. Вие сте тези, които чрез родното слово можете да вдъхновявате за велики дела. Нека творческият Ви устрем бъде възнаграден чрез успехите на вашите възпитаници.

 

Скъпи ученици, 24 май е празникът, който отново Ви дава повод да сте горди, че сте българи. Малко народи имат своите Кирил и Методий. Помнете делото им. Учете, обичайте, ценете и пазете българския език. Желая ви здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването ви!

 

СВЕТЛАНА СТОЯНОВА

Директор на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово