ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово е победител в общинската викторина по безопасност на движението “Да запазим децата на пътя”

Публикувано на 29 май 2021 в 16:46

На 28.05.2021 в залата на ЦПЛР – ОДК, се проведе Общински етап от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“. Организатори на викторината са Община – Елхово, МКБППВН, РУ на МВР и ЦПЛР – Общински детски комплекс – Елхово.

Право на участие имаха отборите на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово, ОУ „Хаджи Димитър“ – с. Гранитово, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“- с. Бояново и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Елхово.
Състезанието се проведе в четири кръга, в които участниците трябваше да проявят теоретично своите знания за действие в условията на пътното движение и култура си за безопасно поведение на пътя.

Комисия в състав: Председател –  инсп. Арабаджиев и членове: инж. Желязкова и мл. инсп. Маджаров, оцениха знанията на отборите.

След оспорвана надпревара, на първо място в Общинския етап от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“-2020-2021 се класира отборът на ОУ „Св. Паисий  Хилендарски“ – гр. Елхово с общ брой точки 61. Той придоби правото за участие в Областния кръг на викторината, който ще се проведе на 31.05.2021 в залата на ЦПЛР – ОДК – гр. Елхово.
Останалите отбори се класираха съответно:
2.ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – 58т.
3.ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово – 47т.
4.ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с.Бояново – 41 т.

Състезателите бяха отличени с грамота, медали и флашпамет. Отборът-победител получи и Преходната купа на състезанието.
Наградите са осигурени от Община Елхово и МКБППМН.

Да пожелаем успех на момчетата от отбора на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово на Областния кръг на викторината.