Трето място за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в Национална викторина „Да запазим децата на пътя“ – гр. Монтана, 2021 г.

Публикувано на 12 юни 2021 в 9:25

Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим дацата на пътя“ – Монтана 2021 г. е част от Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката. Тя се провежда с подкрепата на Министерството на вътрешните работи. Националния дворец на децата – град Сох.фия, Съюза на българските автомобилисти, Национално движение „Младежта за безопасност на движението“, Българския червен кръст, Община Монтана.

Традиционнато състезание се проведе за пръв път в Монтана в сградата на обединения детски комплект „Ние, врабчетата“.

Домакинството се предава по право на предходния победител от викторината, в случая отборът на VI СУ „Отец Паисий“ от Монтана.

След победите в общински и областен кръг на Националната викторина „Да запазим децата на пътя“ отборът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово  получи право за участие в националния кръг в гр. Монтана.

На 10 и 11 юни 2021 г. в оспорвана надпревара отборът на училището в състав:

  • Димитър Антонов Маджаров – VII б клас;
  • Георги Кирчев Киров– VI в клас;
  • Себастиан Красимиров Ников – VI б клас;
  • Георги Илиев Георгиев – V а клас

се класира на трето място. Учениците показаха отлични знания за правилата по безопасно движение по пътищата, устройството на велосипеда, първа медицинска помощ. Решаваха  листовки,  подреждаха пъзели.

Поздравяваме учениците и техните ръководители за труда, упорството за победа и достойното класиране. Пожелаваме им бъдещи успехи.