Откриване на учебната година

Публикувано на 15 септември 2021 в 15:06

За поредна година на 15 септември школският звънец празнично и неустоимо призова в родното училище – духовното огнище, свещения храм на светлината и знанието.

И за пореден път ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Елхово“ – отвори врати, за да посрещне своите малки и големи момичета и момчета. Картината на радостни деца, роднини, гости и малко притеснени първокласници се допълваше от познатите на всички ни детски песни, изпълващи простора.
Тържеството започна с издигане на трибагреника, символ на величието и силата на българския народ, и под звуците на националния химн, след което беше изнесена празнична програма. Директорът на училището, г-жа Стоянова, произнесе приветствено слово към ученици, учители и родители, като пожела ползотворна, благодатна и спорна нова учебна година.
Зазвъня школският звънец. Първи прекрачиха прага на училищната сграда малките първокласници с учители – Р. Димитрова и Г. Кръстева, Д. Вълева  и П. Неделева, Д. Димитрова и П. Мартинова. Всички ученици се отправиха към приветливите класни стаи. Очакваха ги техните учители – с усмивки на лицата и с готовност да ги поведат по пътя на грамотността и знанието.