Награди от конкурс за рисунка на тема „Моето лято“

Публикувано на 23 октомври 2021 в 11:06

„В началото на месец септември НЧ „Развитие – 1893” обяви  ученически конкурс за рисунка, на тема „Моето лято”. Творбите трябваше да са с размери 35×50 см, а участниците имаха  свободен избор на техника и материали. Крайният срок за предаване на рисунките бе 10 октомври 2021 г. , на място в читалището.

В конкурса се включиха 20 деца и ученици от 3 до 17 годишна възраст. Творбите бяха оценени от Радостина Колева – художник и ръководител на школата по рисуване в читалището.

Ето и класирането: на първо място са Веселин Ангелов и Асен Ангелов от ЦНСТ Елхово, второто място е за Павлин Деянов Демирев и Стефания Георгиева от ОУ „Св. П. Хилендарски”, на трето място се класираха Зоя Богданова от с. Изгрев и Иванина Иванова от ОУ „Св. П. Хилендарски”.  Всички останали участници получиха поощрителни награди. Поради ограничителните мерки наложени заради Covid наградите получиха учители и ръководители. За младите художници читалище „Развитие” осигури награди и грамоти, които връчи г-жа Снежана Делчева – секретар.

Всички рисунки са подредени в изложба, която може да се види във фоайето на читалището.“

Информация от „Елхово нюз“

 

 

Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово получиха своите награди от директора на училището г-жа Светлана Стоянова.

Пожелаваме им още много успехи в областта на изобразителното изкуство и във всички състезания и конкурси, в които пожелаят да участват.