Достойно представяне на седмокласничката Крисия Лилова на полуфиналния кръг на международната олимпиада по английски език HIPPO 2021

Публикувано на 6 декември 2021 в 17:32

Крисия Лилова  ученичка от VII „б“  клас на ОУ “Свети Паисий Хилендарски“- град Елхово е полуфиналист на Международната олимпиада по английски език „АНГЛИЙСКИ БЕЗ ГРАНИЦИ“ HIPPO 2021.  

“Английски без Граници” е международно състезание, което се провежда в повече от 40 държави. Олимпиадата е предназначена за ученици от 6 до 19 години от целия свят. Тя е международно събитие, което популяризира английския език сред младите хора. Неговата цел е сплотяването на общността на англо-учащите деца по цял свят и създаването на възможност за тях да участват в международен форум.

Ежегодно се провежда в три кръга – предварителен, полуфинален и финален.

Крисия успешно премина през предварителния кръг в 4 категории и  се класира за полуфинален кръг с максимален резултат 86 точки .

Във всяка категория ученичката  работи по четири  компонента: четене с разбиране, слушане с разбиране, лексико – граматичен тест и писане на съчинение. Незначителен брой точки не ѝ достигнаха до участие във финала в Лидо ди Йезоло в Италия.  Ученичката беше усърдно подготвена по време на консултациите от своята учителка по английски език г-жа Галина Георгиева. Госпожа Светлана Стоянова – директор на училището връчи на седмокласничката  заслужената награда и ѝ пожела още много успехи. Гордеем се с постигнатото от Крисия!