„Детска творилница“ със своя изява

Публикувано на 20 декември 2021 в 2:35

На 16.12.2021 год. децата от група „Детска творилница“ проведоха своята публична изява в навечерието на Коледа.

Мотото на изявата бе „Майсторете ръчички за радост на всички“

Ръководителят на групата Мария Кичукова представи идеи, от които децата трябваше да изберат коя да реализират. Единодушно пожелаха да направят елхичка от дървени пръчици с украса по желание.

      Учениците бяха разделени на групи. За всяка от групите имаше предварително подготвени материали по темата. На децата бе разяснена и последователността, която трябва да спазват при направата на елхичките. Припомнени бяха и правилата за безопасна работа. И най-вече – те трябваше да спазват установените правила в групата – да работят в екип, да си помагат. Ръководителят на групата подчерта, че не е важно кой от екипите ще бъде първи, а са важни старанието, отговорността и готовността да помагат, да развият въображението и  творческото си мислене.  Тя увери децата, че  знае, че са добри творци и очаква да види реализацията на интерсните им идеи.

      Децата бързо започнаха своята работа, за да не губят време, защото задачите им бяха доста. Сръчните им ръчичики сътвориха блестящи красоти под формата на елхички. А в украсяването им вложиха цялата си фантазия. Използваха мъниста, снежинки, цветни копчета, рисуваха по тях.

С приповдигнато настроение децата се надпреварваха кой ще направи най-красивата елхичка.

  След приключване на занятието участниците подредиха изложба и със задоволство изразиха удовлетворение от свършената работата.