Занимания по интереси

Публикувано на 12 декември 2018 в 13:24

В ОУ “Св. Паисий Хилендарски”, съгласно последните изменения на Наредбата за приобщаващо образование с ПМС № 289 от 12 декември 2018 г. и указанията на МОН за организиране на извънкласната дейност, се реализира кампания за организиране на занимания по интереси с ученици от трети клас.

В КЛУБ „Математически хитрини“, ТЕМАТИЧНА ОБЛАСТ: Математика, ТЕМАТИЧНА ПОДОБЛАСТ: Математическа логика, ръководител Антоанета Дженкова старши учител, се включиха 16 ученици.

През втория учебен срок в рамките на 28 занятия г-жа Дженкова си поставя амбициозната задача, по достъпен и увлекателен начин – с приказки, игри и загадки да разкрие пред децата красотата и творчеството в математиката. Чрез остроумни, грабващи и ефективни подходи, децата се поставят в позиция на откриватели, което води до дълготраен ефект на обучението чрез преживяване. Темите са разнообразни и обхващат различни сфери на математиката. Заниманията съобразени с възрастовата група стимулират любопитството на децата, поощряват тяхната изобретателност и ги правят уверени в собствените им сили. Чрез решаването на забавни и логически задачи да се стимулира интереса на учениците към математиката и да се мотивират да участват в различни математически състезания.

В първото занятие на клуба учениците записаха в работните си тетрадки своите очаквания. Всяко следващо ги мотивираше все повече и повече. Работеха с интерес и желание.