Група „Биология за любознателни”

Публикувано на 11 февруари 2019 в 13:28

На 11.02.2019 г. стартира работата на групата за занимания по интереси „Биология за любознателни” в 7 клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” гр. Елхово. Основните цели, които се поставиха в предварителната програма се реализират успешно.

Учениците подобриха уменията си за свободно ползване на биологична информация от различни източници – интернет, списания, учебна литература. Чрез разширяване на биологичните знания се убедиха, че в природата няма излишни и вредни организми. Усвоиха практически умения за изработване на систематични хербарии и сами изработиха такива. Придобиха умения за разпознаване и определяне на различни растителни и животински видове. Това се постигна, чрез реализиране на различни теоритически и практически дейности. Работиха с компютър, изготвиха презентации, изработиха проекти, постери, модели на различни биологични обекти и процеси. Изработените модели бяха събрани и изложени в училищното фоайе, като станаха достояние на всички ученици и учители.

В проведените занятия в градския парк и местния резерват „Долна Топчия” с лесовъда Иван Кафеджиев учениците разпознаваха и назоваваха местните растителни и животински видове – Блатно кокиче, Стрибърниева ведрица, Гръцка перуника, Пъстър кълвач, Колхидски фазан и др.  

Събраните растения изсушиха и подготвиха в хербарийна сбирка, която присъстваше на изложбата.