Да си първокласник е празник

Публикувано на 26 март 2022 в 11:17

На 23.12.2021 година се проведоха коледните тържества в първи клас, съчетани с празник на цифрите.
Дългоочакваният празник се проведе по паралелки , в класните стаи и при спазване на всички пртивоепидемични мерки .
Първокласниците изпълниха коледни и новогодишни песни и стихотворения. Чрез рими представиха всяка от изучените цифри, решаваха математически пъзели и задачи, показаха, че математеката е лесна и забавна. С искрена радост и много веселие малките ученици се включиха в различни игри . Най – накрая получиха подаръци и писмо от белобрадия старец, в което той им обещаваше още много изненади под елхата на Коледа у дома. Родителите на първокласниците оказаха съдействие при подготовката на подаръците. Класните ръководители направиха снимки и клипове на тържествата и ги споделиха в затворените фейсгрупи на класовете в Коледната нощ. Така те направиха съпричастни с вълненията на първокласниците всички роднини и приятели.
Разделихме се до началото на Новата 2022 година с пожелания за весели празници и зимна ваканция.

,,Ние вече сме грамотни!” – гордо заявиха учениците от I ,,А” и I ,,Б” и I ,,В” клас пред своите учители – Радостина Димитрова, Донка Вълева, Димитрина Димитрова, Галя Кръстева, Пенка Неделева и Павлина Мартинова- Стоянова на 21.03.2022 година.
На този ден всички те празнуваха най-светлия на познанието ,,Празник на буквите”. Под ръководството на своите учители, децата отбелязаха успешния край от изучаването на основната книга на първокласника – Буквара и посрещнаха новите знания, които Читанката е подготвила в своите страници.
Тържествено първокласниците представиха официален парад на буквите, като всеки от тях рецитира стихче. Малчуганите носеха собственоръчно изработени коронки с изписана буква, която е част от безценната съкровищница на българската азбука.
За да остане този ден незабравим и вълнуващ празник се погрижи и професионален аниматор, който организира зрелищно забавление за децата – тематични, забавни и образователни игри, много танци и различни предизвикателства с буквите.
За положените труд и усилия малките ученици получиха специални грамоти, а за да им е сладък и светъл пътят към знанието и науката – торта с фойерверки.