ПРАЗНИЧНО ЧЕСТВАНЕ НА 24 МАЙ В ОУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ГР. ЕЛХОВО

Публикувано на 24 май 2022 в 16:19

В двора на украсеното с венци от цветя ОУ „Св. Паисий Хиленарски“ – гр. Елхово се проведе тържество по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Началото бе дадено с прозвучаването на „Химн на свети свети Кирил и Методий“. Учениците от първи клас групово рецитираха стихотворението „Родно реч“ от Ран Босилек. Второкласниците пяха песни и казваха стихове. Приветствие към учители и ученици произнесе директорът на училището г–жа Стоянова. С него тя припомни закодираното в азбуката ни послание на Кирил и Методий към народа, с което светите братя са искали хората да разберат защо са нужни буквите, какъв е техния смисъл и накъде ще ги поведе родното слово. Пожела учителите да съумеят да оставят незабравима диря в душите на учениците си.
Заслужено бяха наградени осемдесет и седем отличници и ученици, активно участвали в извънкласни мероприятия, олимпиади, състезания и конкурси през учебната 2021/2022 година.
Четвъртокласниците и техните учители г-жа Мария Ковачева, г-жа Христина Караколева, г-жа Нивелина Василева, г-жа Милена Петрова, г-жа Пенка Михова и г-жа Денка Иванова получиха грамоти за усиления им труд и множеството инициативи, осъществени от тях през учебната година.