Награди за малките художници от Деня на Европа

Публикувано на 24 април 2014 в 15:53

На 23 април се проведе празнична инициатива в град Елхово по случай честването на Деня на Европа в общините от област Ямбол. Събитието е  под надслов „Дни на Европа в Ямбол и региона“. Празничният концерт бе открит от мажоретния състав към ОДК Елхово.

За Деня на Европа бе обявен конкурс за детска рисунка на тема: „Децата на Ямбол и региона рисуват Европа“. 15 ученици от І „б“ клас рисуваха за конкурса. Малките първокласници научиха от класния ръководител, г-жа Татяна Тончева, за  Европейските фондове, които финансират проекти на общината, за обновените чрез това финансиране училища, детски градини, детски площадки, паркове, улици и градини. Всеки нарисува това, което го е впечатлило най-много.

В деня на празника бяха обявени имената на най-добрите млади художници от община Елхово, участвали в конкурса. От ОУ „Св. Паисий Хилендарски“на първо място журито класира Емилия Кабова, на второ място Максимилиян Минчев и на трето място Десислава Върбанова. Те бяха наградени с грамоти и предметни награди, които г-жа Никова– управител на ОИЦ Ямбол, връчи на г-жа Татяна Тончева – ръководител на школата по рисуване.

Празникът и конкурсите имат за цел да се популяризират, поощряват и развиват заложбите и интересите на подрастващите, да се стимулират към творческа изява, към нетрадиционни начини на представяне на членството на България в Европейския съюз ,да се представи  приноса на европейските фондове за развитието на област Ямбол.

Празничната програма завърши с изпълнение на песента „Пътнико свиден“ от петокласничките Цветелина Александрова и Габриела Колева,подготвени от г-жа Вълка Ангелова.