Дни на доброто

Публикувано на 9 януари 2023 в 18:18

 Във връзка с изпълнението на плана за превенция и интервенция на насилието и тормоза в училище от 19.12 до 23.12.2022г. се проведоха няколко събития, под наслов „Не на насилието! Доброто е в нас!“, а тези дни традиционно наричаме Дни на доброто.

Ученици, учители и служители имаха възможност да си вземат благопожелание или добра мисъл от специално подготвени такива и да отнесат Доброто със себе си, за да го предадат на друг.

На 19. 12. 2022г. в часа на класа  по време на „Минути на доброто“ учениците имаха възможност да поговорят за Доброто и да изгледат тематична презентация, предоставена от г-жа Пенка Михова.

Турнир по шах се проведе между ученици от прогимназиален етап. Учениците Поля Стоянова, V „а“ клас, Найден Костадинов, V „а“ клас, Силвия Шиварова, VII „а“ клас и Денислав Стойков, VII „б“ клас показаха завидни умения, но победител стана Денислав Стойков. За добрата си игра шахматистите получиха награди от директора на училището г-жа Светлана Стоянова.

Същите четирима ученици осъществиха следната инициатива „Добро за четириногите“ – дарение на храна за кучета и храна за малки кученца за приюта „Dobrich Dog Rescue“ в с. Добрич.

На 21. 12. 2022г. учениците от  I „в“ клас, с ръководител г-жа Пенка Михова, посетиха ЦСОП – гр. Елхово и зарадваха децата с подаръци и дрешки.

Учениците от I „б“ клас  и техните учители г-жа Нивелина Василева и г-жа Милена Петрова предадоха събрани от тях пластмасови капачки в полза на българското здравеопазване и инициативата „Дари капачки, спаси живот“. Закупиха календари, рисувани от дете с аутизъм, с цел да го подпомогнат. Изпратиха  коледни подаръци за възрастните хора в ЦНСТ – с. Мамарчево.

Класните ръководители споделиха впечатляващи снимки и видеоклипове, посветени на Доброто и показаха, че ако заложим на Добротата можем да подобрим взаимоотношенията между хората и да се преборим с агресията.

Училището взе участие и в Коледен базар, организиран от Община Елхово.