Дейности по повод 150 години от гибелта на Васил Левски

Публикувано на 19 февруари 2023 в 11:51

 

През изминалата седмица живота в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово бе свързан с честването на 150 години от гибелта на Васил Левски.

На 14.02.2023 г във връзка с отбелязването на 150 години от гибелта на Апостола на свободата в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Елхово, обл. Ямбол в V „в“ клас с класен ръководител- Донка Владева, бе проведен час на почит към делото на Васил Левски, за който вече бе публикувана статия.

Урокът е включен в инициативата на СУ „Васил Левски“ – гр. Карлово  за провеждане на 150 урока за Васил Левски в страната и по света.

На  15.02.2023 г. учениците от II „б“ клас с класен ръководител г-жа Пенка Неделева изнесоха открит урок по български език и литература на тема „Апостолът на свободата“.

 На 16.02.2023 г. учениците от I „б“ клас с класен ръководител г-жа Нивелина Василева, участници в клуб „Българолюбче“ и Мария от III „б“ клас получиха своите награди от участието си в конкурс  – рецитал „Левски – 150 години в сърцето на България“ за ученици от I до XII клас. Конкурсът бе организиран от Община Ловеч, Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – гр. Ловеч и ОУ „Васил Левски“ – гр. Ловеч.

В 12:00 часа на 17.02.2023 г. всички ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово се включиха в националната инициатива на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Пловдив и едновременно рецитираха стихотворението „Обесвенате на Васил Левски“ заедно с ученици от родни училища и българските училища в чужбина.

Учениците се наслаждаваха на изложба от художествена литература. Във всеки от коридорите бяха изложени табла, ученически проекти, лапбуци, посветени на делото на Апостола. През цялата седмица от екрана във фоаето на училище се представяха рецитали, презентации и песни за Васил Левски, подготвени от учениците на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово.