Трети март – свята дата за всеки ученик от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово

Публикувано на 2 март 2023 в 13:43

Длъжни сме да тачим своята история и да не забравяме дните, носещи дух на патриотизъм. Длъжни сме да се прекланяме и да учим децата да свеждат глава пред геройския подвиг на борците за свобода, които с върховна саможертва и любов към отечеството, с храбър и непоклатим български дух извоюваха свободата ни.

Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово – засвидетелстваха своята безгранична почит и уважение към героите на България с тържество по повод трети март – Национален празник на Република България.

Директорът на училището Светлана Стоянова  приветства  ученици и учители, като пожела мир и ясно бъдеще за родината ни. Празникът продължи с  песента „Обичам те, България“  в изпълнение на Мария Димитрова от III Б клас и Джанина Николова от VII Б клас. Седмокласници представиха в рецитал историческото време, патриотизма и надеждите за България, а емоционалното изпълнение на Иван – Вазовото „Възпоминание на Батак“  от първокласника Тихомир Желязков предизвика вълнения и бурни ръкопляскания. С танц завърши тържественото отбелязване  на Националния празник на Република България в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово.